Dunja Kukovec, kuratorica, feministka, \”preacherka\”

Gost 11. Jugosfere je umetnosna zgodovinarka, kuratorica, producentka, femnisitka in “preacherka” ter soustanoviteljica Zavoda YugoTranslate Dunja Kukovec.

dunja_ptuj

Dunja Kukovec je direktorica Zavoda MINA za družbenoangažirano umetnost in teorijo, kuratorica, publicistka in producentka. Kurirala in organizirala je vrsto kulturnih prireditev in razstav v Sloveniji, na Balkanu in v tujini. Po številnih delovnih in projektnih izkušnjah (Moderna galerija, Cankarjev dom, Mesto žensk, Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo, sarajevski center za sodobne umetnosti SCCA) se je ustalila v feminističnem kuratorskem kolektivu Red Min(e)d. Njihov projekt Living Archive / Živi arhiv, ki se osredotoča na postjugoslovansko umetnost in kulturo, je gostoval v Ljubljani, Zagrebu, na Dunaju, v Sarajevu, Stockholmu in drugod.

***

Jugosfera se konstituira na valovih Radia Študent vsak četrtek ob 08.45.

Po 10-minutnem strnjenem “monologu” posameznega gosta sledi nagradna igra za knjigo oz. knjige po vaši izbiri iz številnih antikvariatov Založniško-knjigarniške družbe Antikvariat Cunjak, ki je podpornik Jugosfere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Jugosfera

Jugosfera je jutranja rubrika Radia Študent, ki nastaja pod okriljem Zavoda YugoTranslate. Jugosfera se konstituira na valovih Radia Študent vsak četrtek ob 08.40.