Damir Avdić, umetnik v izgonu?

V Jugosferi ponovno bosanskei glasbenik in umetnik Damir Avdić. Pogovarjamo se glede zapletov v zvezi s podaljšanja njegovega začasnega bivanja v Republiki Sloveniji.

avdic  foto: Domen Repnik, Mladina

Bosanski glasbenik, pisatelj in umetnik Damir Avdić živi v Sloveniji od leta 2009 in od leta 2012 ima pri slovenskem Ministrstvu za kulturo status samozaposlenega v kulturi, ki so mu ga ravnokar podaljšali do leta 2018. A upravna enota Ljubljana ugotavlja, da kot samostojni kulturni delavec ne zasluži dovolj, da bi lahko skupaj z ženo, ki je po vrhu še zaposlena, preživljala svojo štiričlansko družino, čeprav samo njegovi mesečni prihodki iznašajo okoli 900 EUR. Kot da smo se znajdli v kakšni Kafkovi zgodbi: če bo birokracija nadaljevala z absurdnimi tolmačenji absurdnega zakona, ki je očitno diskriminatoren ne le za priseljence, temveč tudi za vse samozaposlene v kulturi, bo moral Avdić zapustiti in državo in družino. “Vse bo v redu”, nas vednarle tolaži Avdić v Jugosferi. Prisluhnite.

Tukaj pa lahko prisluhnete peti Jugosferi, v kateri smo se pogovarjali z Avdićem ob izidu njegovega novega albuma Manjina.

Jugosfera se konstituira na valovih Radia Študent vsak četrtek ob 08.45.

Po 10-minutnem strnjenem “monologu” posameznega gosta sledi nagradna igra za knjigo oz. knjige po vaši izbiri iz številnih antikvariatov Založniško-knjigarniške družbe Antikvariat Cunjak, ki je podpornik Jugosfere.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Jugosfera

Jugosfera je jutranja rubrika Radia Študent, ki nastaja pod okriljem Zavoda YugoTranslate. Jugosfera se konstituira na valovih Radia Študent vsak četrtek ob 08.40.