Aleksandra Keka Čalić, zobozdravnica, sociologinja, filmarka

Gost 16. Jugosfere je doktorica dentalne medicine in sociologije ter (nekdanja) eksperimentalna filmarka, Aleksandra Keka Čalić.

Aleksandra Čalić

Aleksandra Keka Čalić

Aleksandra Keka Čalić je doktorica dentalne medicine, ki deluje na področju konzervativne, protetične in kirurške (implantološke) zobne oskrbe že 13 let. Poleg tega se v zadnjem desetletju posveča tudi raziskovanju interdisciplinarnih odnosov med sodobno medicino in humanistično teorijo ter raziskovanju sodobnih konceptualizacij zdravja in telesa na doktorskem študiju Sociologije na FDV Ljubljana, ki ga pravkar končuje. Bila je aktivna tudi na umetniškem področju (video, film, interdisciplinarna umetnost), predvsem v smislu raziskovanja družbenih vidikov biotehnologije in pomenskih konotacij vsakodnevne klinične medicinske prakse. Posnela je tri eksperimentalna filma: Punk nije mrtav Kennedy (z Jano Prepeluh), Brute Figure (z Dunjo Kukovec) in Gynealogia Dyslectica (kot del istoimenske interdisciplinarne razstave z Markom A. Kovačičem).

***

Jugosfera se konstituira na valovih Radia Študent vsak četrtek ob 08.45.

Po 10-minutnem strnjenem “monologu” posameznega gosta sledi nagradna igra za knjigo oz. knjige po vaši izbiri iz številnih antikvariatov Založniško-knjigarniške družbe Antikvariat Cunjak, ki je podpornik Jugosfere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Jugosfera

Jugosfera je jutranja rubrika Radia Študent, ki nastaja pod okriljem Zavoda YugoTranslate. Jugosfera se konstituira na valovih Radia Študent vsak četrtek ob 08.40.