Pavle Ćosić, lingvist, založnik, pisatelj, novinarski manipulator

Gost 15. Jugosfere je beograjski lingvist, pisatelj, novinarski manipulator ter ustanovitelj in urednik knjižne založbe Kornet, Pavle Ćosić.

pavle

Rojen leta 1967 v Beogradu. Magister lingvistike, pisatelj ter ustanovitelj in urednik knjižne založbe Kornet. Avtor je “Slovarja sinonomov” (“Rečnik sinonima”, Kornet, Beograd, 2008) z več kot 15000 leksikografskih enot, romana “Leposava” (Kornet, Beograd, 2007) ter priročnika “Srbščina za tujce” (“Srpski za strance”, WN UAM, Poznanj, 2004). Delal kot novinar in kolumnist (Naša Borba, Dnevni telegraf, B92, Yellowcab, X Zabava, Politikin Zabavnik, itn) ter opravljal delo lektorja za srbski jezik na Univerzi v Poznanju, Poljska. Sodeloval pri multimedijski skupini “Ilegalni poslastičari”. Urejal satirični web-zin “Krompir” in v času bombardiranje SR Jugoslavije posnel dokumentarni film “Slobo-Klintone!”

http://www.kornet.rs/

http://svetopavlje.blogspot.si/

Ilegalni poslastičari za jutranji program televizije B92 razlagajo kako so načrtovali in izvedli eno največjih novinarskih manipulacij v našem regionu.

Ironični dokumentarni film, katerega je posnel Pavle Ćosić v času bombardiranja SR Jugoslavije (Srbija in Črna gora) s strani NATO leta 1999, o razmerju med Slobodanom Milosevićem in Billom Clintonom.

***

Jugosfera se konstituira na valovih Radia Študent vsak četrtek ob 08.45.

Po 10-minutnem strnjenem “monologu” posameznega gosta sledi nagradna igra za knjigo oz. knjige po vaši izbiri iz številnih antikvariatov Založniško-knjigarniške družbe Antikvariat Cunjak, ki je podpornik Jugosfere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Jugosfera

Jugosfera je jutranja rubrika Radia Študent, ki nastaja pod okriljem Zavoda YugoTranslate. Jugosfera se konstituira na valovih Radia Študent vsak četrtek ob 08.40.