Goran Injac, kurator uprizoritvenih umetnosti

Gost tokratne Jugosfere je umetniški vodja Mladinskega gledališča, Goran Injac. Ad hoc intervju po premieri predstave Republika Slovenija …   (prvi del pogovora)

Goran Injac, kurator uprizoritvenih umetnosti

Goran Injac (foto: Tomi Lombar/Delo)

Goran Injac je univerzitetni predavatelj in raziskovalec ter kurator uprizoritvenih umetnosti, po rodu iz Novega Sada, Srbija. Avtor je številnih člankov, kritik in esejev v poljščini, srbščini, slovenščini v mednarodnih gledaliških in umetniških revijah. Kot samostojni kurator sodeluje z različnimi mednarodnimi gledališkimi in umetniškimi festivali, inštituti, gledališči in neodvisnimi gledališkimi skupinami. Eden je izmed ustanoviteljev in kuratorjev EEPAP. Leta 2013/2014 je bil kurator Mednarodnih projektov in obstranskega programa v Narodnem gledališču Stary, Krakov. Od oktobra 2014 je umetniški vodja Slovenskega mladinskega gledališča v Ljubljani.

Goran Injac in university lecturer and researcher, performing arts curator. The author of numerous articles, critiques and essays in Polish, Serbian, Slovene in international theatre and art journals.  As a freelance curator he cooperates with different international theatre and art festivals, institutes, theaters and independent theatre companies. He is one of the creators and curators of  EEPAP. In 2013/2014 he curated International Projects and Side Programme in the National Stary Theatre, Cracow. Since October 2014 – the artistic director of Slovene Mladinsko Theatre in Ljubljana, Slovenia.

***

Jugosfera se konstituira na valovih Radia Študent vsak četrtek ob 08.45.

Po 10-minutnem strnjenem “monologu” posameznega gosta sledi nagradna igra za knjigo oz. knjige po vaši izbiri iz številnih antikvariatov Založniško-knjigarniške družbe Antikvariat Cunjak, ki je podpornik Jugosfere

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Jugosfera

Jugosfera je jutranja rubrika Radia Študent, ki nastaja pod okriljem Zavoda YugoTranslate. Jugosfera se konstituira na valovih Radia Študent vsak četrtek ob 08.40.